Priit Toobal kuulutas Põhja-Sakala võimuliidu lõppenuks (5)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala volikogus kolmapäevast alates häälteenamusega võimuliitu enam ei ole. Uut koalitsiooni püüab kokku seada Keskerakond.
Põhja-Sakala volikogus kolmapäevast alates häälteenamusega võimuliitu enam ei ole. Uut koalitsiooni püüab kokku seada Keskerakond. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala volikogu esimees ja Keskerakonna kohalik juht Priit Toobal teatas kolmapäeval sotsiaalmeedia kaudu, et alustab vallas uue koalitsiooni moodustamist. See tuleb tõenäoliselt isikupõhine ehk iga liige kutsutakse sinna eraldi.

Toobal teatas sotsiaalmeedia postituses, et viimaseks piisaks senise võimuliidu lagunemisel sai kolmapäeval ilmunud Sakala artikkel, kus senine koalitsioonipartner Arnold Pastak nimetas Keskerakonnalt ehk Toobalilt tulnud võimuleppe avamise ja ümberkorraldamise ideid tõmblemiseks ja poliitilise ego rahuldamiseks.

"Kui üks partner peab teise pakutud ideid eos mõttetuks tõmblemiseks, siis on mõistlik ja vajalik ühendada jõud nendega, kes valla juhtimisest ja vajadusest olukorda päästa ühtemoodi aru saavad. Usun, et neid inimesi on volikogus piisavalt," kirjutas Toobal.

Arnold Pastaku nimekirjakaaslane, vallavanem Jüri Hansen nentis, et oli juba esmaspäeval aru saanud, et koalitsioon laguneb. Ta ei osanud veel öelda, kas Ühine Tee võiks nüüd ise ohjad haarata ning asuda kokku panema võimuliitu, mis jätaks Keskerakonna ja Priit Toobali opositsiooni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles