Karksi kihelkonna kodukohvikute päev ⟩ Parim võimalus naabriga tuttavaks saada

Copy

Reedel alanud, laadakauplemist ja trilli-tralli pakkunud Karksi kihelkonnapäevad olid ajanud pühapäeval enne keskpäeva inimesed kodust välja ja ühest kohvikust teise liikuma. Kihelkonnas avatud kaheksa kodu ootasid ja võõrustasid.

«Istuge siia laua äärde, me toome teile, mida soovite,» pakkus pensionäride ühenduse Vanaema kohviku eestvedaja Olga Palu külastajaile. Ukse kõrvale seatud menüütahvel näitas, et kõikide suupistete hinnad on 50 senti ja soolakurke saab tasuta. «Mõned on tahtnud kohe kaasagi osta, et meil nii soodsad hinnad, aga kaasa me ei müü, sest muidu pole äkki varsti enam kohapeal midagi pakkuda,» ütles Palu.

Hoone kõrvale püstitatud telgis võis stangedelt valida rõivaid, mida ühenduse liikmed olid müügiks toonud, ning vanu raamatuid. Olga Palu kutsus tulijaid lahkesti ka siseruumidega tutvuma, sest oli, mida näidata. Apteegi endise laoruumi asemele rajatud eakate keskus duširuumi ja moodsa köögiga näeb hubane välja ning koridori seinal eksponeeritav näitus Karksi-Nuia elust ja inimestest enne 1941. aasta küüditamist tekitab kohalikku ajalugu mäletavates inimestes elevust – võib ju piltidel kohata esivanemaid või kaugelt sugulasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles