EELARVAMUSFESTIVAL ⟩ Üleöö Tartu tänavale ilmunud valged pingid võiksid festivali korraldajate arvates sinna jäädagi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Reedel algava arvamusfestivali tarbeks toodi Tartu tänavale ja mujale kesklinna pinke, mis korraldajate arvates võiksidki oma kohale jääda.
Reedel algava arvamusfestivali tarbeks toodi Tartu tänavale ja mujale kesklinna pinke, mis korraldajate arvates võiksidki oma kohale jääda. Foto: Marko Saarm

Neljapäeva hommikul võisid Tartu tänava uusimal lõigul jalutajad näha, et kõnniteele on tekkinud neli valget pinki ning neid leidus kesklinnas mujalgi. Algatuse taga on Viljandi [eel]arvamusfestivali korraldajad, kes muudavad Tartu tänava Tallinna ja Lossi tänava vahelise lõigu ajutiselt autovabaks jalakäijate tänavaks.

Arvamusfestivali korraldaja Heldi Ruiso sõnas, et pingid on pärit Viljandi Linnahoolduse laost. "Paigutasime neid Tartu ja Tallinna tänavale, kus neid hakkab maalima Ave Nahkur. Nondele püüame pärast festivali linnas mõne hea koha leida, kuhu need ka päriselt jätta. Ning tahan rõhutada, et ükski neist pinkidest pole uus, kõik on taaskasutatud vana," rääkis Ruiso ning avaldas linnavalitsusele ja selle allasutustele tänu projektis kaasalöömise eest.

Tema selgitust mööda on üks ettevõtmise mõtetest näidata, et linnaruumi mugavamaks ja õdusamaks tegemine ei pea alati olema kallis. Tihti hakakatakse niisuguste mõtete puhul rääkima, et mis see kõik ometi maksma läheb ja kust raha leida. "Nüüd oleme üsna veenvalt näidanud, et tuleb ainult natuke mõelda ja otsida!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles