KAASAV EELARVE ⟩ Uueveski keskmine bassein on veest tühjaks lastud ja mädanev laudis ära koristatud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Tänavu võitis Viljandi kaasava eelarve ideevõistluse mõte teha korda Uueveski basseinid. Selleks eraldatud 30 000 eurost piisas aga vaid keskmine, hüppetorniga basseini kordategemiseks. Nüüd on see veest tühjaks lastud, selle mädanev laudis ära koristatud ning ehitustööd käivad.

Plaanis on uuesti valada basseini käigusillad ning betooniparandustöid teha ka basseini äärtes ja redelite ümbruses, samuti remontida veepiirist allapoole jäävad kõige rohkem lagunenud kohad. Basseini kahele pikemale küljele paigaldatakse komposiitmaterjalist laudis. Samuti korrastatakse kõik basseini metallosad – redelid, hüppetorn ja käsipuud.

Abilinnapea Kalvi Märtin ütles, et tal on kaasava eelarve projekti suhtes kahetised tunded. "Esialgu, kui kaasavat eelarvet aastaid tagasi korraldama hakati, olin ma selle mõtte suhtes ikka väga kriitiline," meenutas ta. "Nüüd olen oma seisukohti veidi ümber hinnanud: aja jooksul oleme seda protsessi parandanud ning mitmed kitsaskohad likvideerinud. Samas tundub mulle, et kui me jätaksime konkursi, väljapakutud projektide hindamise – see on ju kõik ametnike tööaeg – ja muud kulud kõrvale, siis saaksime eelarvereale kirjutada märksa suurema summa mõne konkreetse objekti kordategemiseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles