HINNARALLI ⟩ Hankel ei osale keegi või on pakkumine oodatust kaks korda kallim. Omavalitsuste ehitusplaanid kulgevad mööda okkalist rada

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Karksi-Nuia lasteaia remont lükkub ilmselt järgmisesse aastasse, sest ettevõtjad praegu hangetes osaleda ei riski või küsivad väga kallist hinda.
Karksi-Nuia lasteaia remont lükkub ilmselt järgmisesse aastasse, sest ettevõtjad praegu hangetes osaleda ei riski või küsivad väga kallist hinda. Foto: Marko Saarm

Mulgi vald pidi nurjunuks kuulutama järjekordse Karksi-Nuia lasteaia sokli ja fassaadi renoveerimiseks korraldatud hanke. Tähtajaks, 14. juuniks laekus ainult üks pakkumine osaühingult Proland Ehitus. See oli veidi suurem kui 200 000 eurot ning valla hinnangul lihtsalt liiga kallis.

Vallal oli plaan lasteaia fassaad korda teha ja üle krohvida, teha korda ka trepid, parandada katuses läbijooksukohad ja teha muid pisitöid. Samade tööde tegijat otsiti juba kevadel, ent ka 31. mail pidi vallavalitsus hanke nurjunuks tunnistama. Siis ei avaldanud mitte ükski ettevõte tööde tegemiseks soovi.

Valla tänavuse hankeplaani kohaselt on lasteaia renoveerimise eeldatav lõpptähtaeg 31. august, vallavanem Imre Jugomäe nentis aga, et tõenäoliselt sel aastal lasteaeda üldse ei renoveeritagi.

"Kui kevadel ehitajate käest uurisime, kui kalliks selline töö võiks minna, saime vastuseks, et umbes sada tuhat eurot, ning sellega olime ka aastast hankeplaani koostades arvestanud," rääkis vallavanem. "Esimesel hankel ei osalenud mitte keegi ning teisel hankel tegi pakkumise ainult üks ettevõte. See sai ka määravaks: puudus võrdlusmoment. Oleks neid osalejaid olnud kolm-neli, kõigil pakkumine kahesaja tuhande kanti, oleks olnud pilt selge, et nii ongi ja odavamalt ei saagi, praegu aga otsustasime ettevaatuse kasuks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles