Kahe meetri kõrgusele seatud latist üle hüpata oli noortele käkitegu

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi teivashüpe on väga tehniline ala, said noored kergejõustiklased sellega kenasti hakkama ka siis, kui latt oli pandud paarkümmend sentimeetrit kõrgemale kahest meetrist.
Kuigi teivashüpe on väga tehniline ala, said noored kergejõustiklased sellega kenasti hakkama ka siis, kui latt oli pandud paarkümmend sentimeetrit kõrgemale kahest meetrist. Foto: EVE NAABER

Nädala algul võis Kitzbergi gümnaasiumi staadionil kaasa elada kergejõustikulaagris olevatele Viljandimaa noortele, kes võtsid mõõtu kümnevõistluse aladel, et valmistuda ees ootavateks Eesti meistrivõistlusteks. Niisugused treeningvõistlused on Karksi-Nuias Staieri klubi eestvõttel traditsiooniks kujunenud.

Peagi 12-aastaseks saav Meribel Toomla, kes on viiekordne laste ümber Paala järve jooksu võitja, tähendas, et üldiselt meeldib talle kõige rohkem murdmaajooks, aga staadionil on tema lemmikalad 800 meetri jooks ja kaugushüpe. Nendes kavatses ta võistelda ka tuleval nädalal Eesti meistrivõistlustel.

800 meetri jooksu kümnevõistluse alade hulgas küll ei ole, kuid selles oli Toomla hiljuti teinud oma rekordi 2.51, mis oli tubli tulemus võrreldes eelmise rekordiga 3.15. Ka Karksi-Nuias tehtud teivashüpe tõi talle isikliku rekordi: ta sai kirja tulemuse 2.06, mis oli eelmisest tulemusest 15 sentimeetrit parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles