Vene okupandid viisid kaasa Viljandiski käinud Ukraina rajoonijuhi. Tema edasine saatus on teadmata

Margus Haav
, reporter
Copy
Ukraina Novotroitske rajooni juht Petro Zbarovskyi Viljandis 10. veebruaril. Nüüd on Vene okupatsiooniväed ta vahistanud ja tema edasise saatuse kohta pole midagi teada.
Ukraina Novotroitske rajooni juht Petro Zbarovskyi Viljandis 10. veebruaril. Nüüd on Vene okupatsiooniväed ta vahistanud ja tema edasise saatuse kohta pole midagi teada. Foto: Marko Saarm

Vene okupatsiooniväed on vahistanud Ukraina Hersoni oblasti Novotroitske rajooni juhi Petro Zbarovskyi, kes napilt paar nädalat enne sõja algust Eestis ja Viljandiski käis. Zbarovskyi viidi kaasa 30. juunil ja tema edasisest saatusest andmeid pole.

Herson on oblast Ukraina lõunaosas ja selle naaber on Krimm. Zbarovskyi oli üks veebruari keskel Viljandimaal külas käinud ja valdavalt Põhja-Sakala vallaga tutvust teinud Ukraina delegatsiooni liikmeid. Siia saabusid ukrainlased Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskuse kutsel. See on riigi sihtasutus, mis viib ellu arengukoostöö ja humanitaarabi projekte. Ukrainlastele tutvustas kohalikke olusid Eesti keskuse peaekspert Ando Kiviberg.

"Hersoni oblast on suuresti okupeeritud, ida pool Dneprit asuv Novotroitske omavalitsus oli küll ümber piiratud, aga asulas endas polnud Vene väed pikka aega sees," rääkis Kiviberg. "Sellepärast saidki nad seal omasoodu toimetada ja korraldada humanitaarabi. Meil õnnestus isegi saata rahalist abi medikamentide ning toidu ostmiseks hädasolijatele. Ühel hetkel aga hakati okupeeritud aladel otsima metoodiliselt vastaseid ja nii jõutigi Petroni."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles