Autorallihooaeg startis Võrumaal

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Sepp ja Martin Rimmel täitsid Võrumaa talverallil endile seatud sihi tuua pärast kolmeaastast võistluspausi auto tervelt finišisse.
Tõnu Sepp ja Martin Rimmel täitsid Võrumaa talverallil endile seatud sihi tuua pärast kolmeaastast võistluspausi auto tervelt finišisse. Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti autoralli meistrivõistluste avastart anti Võrumaal. Sealsel talverallil läks rajale kaks Viljandimaa võistluspaari, sportralli juurde naasnud Tõnu Sepal ja Martin Rimmelil õnnestus jõuda finišisse.

Reedel ja laupäeval sõidetud üheksa lisakatsega Võrumaa talverallil osales 79 võistkonda. Mõlemad Viljandimaa omad sõitsid N3 rühma autoga. Õige lühikeseks jäi võistlus paraku tunamullu selle masinaklassi meistriks tulnud ja eelmisel hooajal hõbeda saanud Kristo Subil ja Teele Sepal. Nende auto ütles üles juba esimesel kilomeetril.

«Käigukast andis otsad. Mis sellega juhtus, pole praegu veel selge,» kõneles Kristo Subi. «Enne võistlust oli kast spetsialisti juures hoolduses.»

Kolmeaastase vaheaja järel autoralli sarjaga liitunud Tõnu Sepa ja Martin Rimmeli naasmine lahenes masinaklassis N3 meeste meeleheaks neljanda tulemusega.
Varem E-rühma autoga sõitnud Tõnu Sepa ütlemist mööda on põhjanaabritelt hangitud Honda Civic Type R kohandatud nende soovidele vastavaks, ent enne võistlust nad seda eriti katsetada ei jõudnud.

«Kõik on suhteliselt võõras ja vajab harjumist,» tunnistas Sepp. Endi jutu järgi täitsid Sepp ja Rimmel võistlusel siiski oma eesmärgi: auto jõudis viimasesse kontrollpunkti ühes tükis.

«Varasemast võimsama masinaga kohanemine võtab aega. Kohati oli meie rajalegend kirjutatud liiga kiireks, teisal leidus lõike, mida oleks saanud läbida optimistlikumalt,» arutles viimastel aastatel aktiivselt Mulgi ralli korraldusmeeskonnas tegutsenud Tõnu Sepp.

Tema jutu järgi suutsid nad lisakatsete teisel läbimisel kiirust kasvatada, kuid lõpetasid sellest hoolimata üldarvestuses 40. koha ja N3 nõrgima tulemusega. Erinevalt neist jäi kolmel sama rühma võistluspaaril Võrus lõpupoodium nägemata.

Suuri sihte Tõnu Sepp ja Martin Rimmel endale alanud hooajaks seadnud pole. «Rühma tippu on pikk tee ja konkurents on seal tihe,» arutles Viljandimaalt pärit roolikeerja. Tõnu Sepa arvutuste järgi olid nad Võrumaal N3 rühmas võitjaks tulnud Markus Abramist kilomeetri kohta umbes 3,7 sekundit aeglasemad.

«Suurim vahe tuleb praegu rooli taga istuvast mehest,» tunnistas piloot. «Esimene siht on alistada ausas konkurentsis Kristo Subi,» lõõpis Tõnu Sepp, kelle õde Teele Sepp on Viljandimaa edukaima autosportlase kaardilugeja.

Tõnu Sepp ja Martin Rimmel plaanivad osaleda kõigil Eesti autoralli meistrivõistluste sarja kuuluvatel etappidel. «Kui mõni võistlus lisaks tuleb, on see boonus,» lausus Tõnu Sepp.

Eesti meistrivõistluste arvestusse kuulub tänavu kuus autorallit, sealhulgas septembris peetav traditsiooniline Mulgi ralli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles