Koolid ootavad külalisõpetajaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12.—16. märtsini leiab üle Eesti aset «Tagasi kooli» nädal, mil ooda­takse tunde andma oma ala spetsialiste.

«Tagasi kooli» on vabariigi presidendi ja sihtasutuse Noored Kooli algatus, millega kutsutakse koolidesse tunde andma kõiki tegusaid kodanikke.

«Tagasi kooli» eestvedaja ja Noored Kooli programmi õpetaja Triin Noorkõivu sõnul on varasemad aastad näidanud, et paljud on algul kõhelnud tunni teemavalikus.

«Julgustame kõiki jagama oma töö- ja elukogemusi ning arutlema koos õpilastega endale südamelähedasel ja harival ainesel. Kui siduda seda veel tänavuse «Tagasi kooli» nädala teemaga «100 põhjust, miks on Eestis hea elada», sünnib kindlasti väga põnevaid tunde,» rääkis Noorkõiv.

Külalisõpetajaks saab registreeruda veebilehel www.tagasikooli.ee. Viljandimaal ootab külalisõpetajaid 13 kooli: Paalalinna gümnaasium, täiskasvanute gümnaasium, Suure-Jaani gümnaasium, Tääksi põhikool, Olustvere põhikool, Kitzbergi gümnaasium, Kildu põhikool, Kolga-Jaani põhikool, Abja gümnaasium, Kirivere põhikool, Kalmetu põhikool, Puiatu lasteaed-algkool ja Viljandi ühendatud kutsekeskkool.

Paalalinna gümnaasiumi huvijuht Kaija Mägi ütles, et veebis ei ole veel keegi end kirja pannud ega avaldanud soovi Paalalinna kooli esinema tulla. «Olen kirjutanud ühele inimesele, kes võiks tulla rääkima meediateemadel, kuid ei ole temalt veel vastust saanud,» rääkis Mägi. «Kui keegi ise soovi ei avalda, uurin noortelt, kellega nad tahaksid kohtuda, ja proovin teda külla kutsuda.»

Huvijuhi hinnangul pakuvad külalisesinejad õpilastele suurt huvi, samuti on see tore vaheldus. «Meie koolis on traditsiooniks, et aktustele kutsume oma kooli tuntud vilistlasi, näiteks on meil käinud Rannar Raba ja Kaspar Taimsoo,» lisas Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles