Kultuuriakadeemias lõppes sisseastumisavalduste vastuvõtt

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemiasse võetakse 2022. õppeaastaks vastu 143 üliõpilast rakenduskõrghariduse õppekavadele ja 49 üliõpilast magistriõppesse. 
Viljandi kultuuriakadeemiasse võetakse 2022. õppeaastaks vastu 143 üliõpilast rakenduskõrghariduse õppekavadele ja 49 üliõpilast magistriõppesse. Foto: Elmo Riig

Koos kevadise vastuvõtuga ingliskeelsetele õppekavadele esitati Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima asumiseks kokku 407 avaldust, mida on 68 võrra vähem kui möödunud aastal.

Kultuuriakadeemia rakenduskõrghariduse õppekavadele esitati 321 ja magistriõppekavadele 86 avaldust. Akadeemia annab koduleheküljel teada, et kõige rohkem avaldusi ehk 93 esitati kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekavale õppima asumiseks, järgnesid muusika (85 avaldust), etenduskunstid (59), kultuurikorraldus (58) ning pärandtehnoloogia õppekava (26), kus sel aastal toimus vastuvõtt rahvusliku tekstiili erialale. 

Magistriõppekavadest oli jätkuvalt populaarne kunstide ja tehnoloogia õpetaja õppekava, kuhu laekus kokku 53 avaldust, järgnesid ingliskeelne heli- ja visuaaltehnoloogia õppekava 24 avaldusega ning kultuuripärandi loovrakendused üheksa avaldusega.

Kõige suurem konkurss on kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekaval, kus ühele õppekohale kandideerib keskmiselt 3,1 sisseastujat. Järgnevad kultuurikorralduse õppekava (2,32 ühele kohale) ning etenduskunstide õppekava (2,27), kus sel aastal on vastuvõtt tehnilise produtsendi ja visuaaltehnoloogi erialadele.

Viljandi kultuuriakadeemiasse võetakse 2022. õppeaastaks vastu 143 üliõpilast rakenduskõrghariduse õppekavadele ja 49 üliõpilast magistriõppesse. Sisseastumiseksamite periood Viljandi kultuuriakadeemias kestab 10. juulini. Tartu ülikool avaldab vastuvõetud üliõpilaste esmased nimekirjad 12. juulil ning hiljemalt kahe kalendripäeva jooksul alates vastuvõtuotsuse teatavaks tegemisest tuleb vastuvõetuil kinnitada õppima tuleku soov. Vabanenud õppekohti täidetakse jooksvalt kuni 19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles