Soomaa kutsub kohvikusse

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Tipu looduskooli hoovis on pühapäeval avatud kohvik.
Tipu looduskooli hoovis on pühapäeval avatud kohvik. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval, 3. juulil on Soomaa rahvuspargis kodukohvikute päev, millel saab nautida kohalikke maitseid ja muusikat ning tutvuda kultuuripärandiga. Piletimüügist ja Tipu looduskooli kohvikust saadud tuluga toetatakse Tipu koolimaja säilimist.

Viis Soomaa kodu avavad oma uksed, et pakkuda head ja paremat ning kostitada külalisi muhedate lugude ja tegemistega. Päeva mahub mõnusat suvist meelelahutust ja õhtune programm. Botaanik ja ökoloog Anneli Palo kõneleb teemal "Kuidas mäletab mets?" Tipu looduskooli õuel. Muusikapaladega esineb mitmekülgne Argo Vals.

Sel korral on kohvikud avatud Sandra külas Käära talus, Tipu külas, Tipu looduskooli hoovis, Soomaa külastuskeskuses Tõramaal, Sillaotsa talus ja Soomaa puhkekülas Riisa külas.

Keskkonnaameti looduskasutuse osakonna kultuuripärandi spetsialisti Sandra Urvaku sõnul on rõõmustav, et Soomaa kohvikutepäevast on kujunenud tore traditsioon. "Päevast on õhinas nii kohalikud, kes oma kohvikutes suuresti üheskoos toimetavad, kui ka külalised, kes seda pikisilmi ootavad. Ka sel aastal on kohvikud avatud igas Soomaa külas ning õhtu tipneb kell 17 Tipu looduskooli õuel algava programmiga. Esmalt on meil suur au kuulata maastikuökoloog Anneli Palo loengut ning sellele huvitavale kuulamisele järgneb kitarristi ja muusiku Argo Valsi ülesastumine," ütles Sandra Urvak.

Kodukohvikud on avatud kella 11–16 ning tasuda saab vaid sularahas. Pileteid õhtusele programmile saab soetada kas kohapealt või osta Tipu looduskooli kodulehelt.

Kohvikutepäeva "Soomaalasele külla" korraldatakse viiendat aastat. Rohkem infot selle kohta saab Eesti kaitsealade ja Tipu looduskooli kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles