Viljandis algab Eesti suurim maleturniir

Reede hommikuks oli turniiri peakorraldaja Toomas Valgmäe Viljandi spordihoone maleturniiriks valmis seadnud. Saal on maletajate päralt järgmise nädala pühapäevani.
Reede hommikuks oli turniiri peakorraldaja Toomas Valgmäe Viljandi spordihoone maleturniiriks valmis seadnud. Saal on maletajate päralt järgmise nädala pühapäevani. Foto: Marko Suurmägi

Pühapäeval Viljandis algav ja kaheksa päeva kestev Ilmar Raua mälestusturniir on Eesti ainus täispika male turniir. Sel aastal toob see kokku 70 maletajat ning kaugemaid osalejad on Hispaaniast ja Filipiinidelt.

Filipiinidelt tuleva Kim Yutangco Zafra kohta ei tea turniiri peakorraldaja Toomas Valgmäe oma sõnul midagi. Reitingu järgi on ta turniiri kesktasemele ulatuv maletaja ning korraldajate oletust mööda võib see olla ehk mõni Eestis töötav inimene, kes on otsustanud turniiril osaleda. "Aga tõesti me ei tea temast enne saabumist mitte midagi," nentis Valgmäe.

Hispaaniast tuleb kolm maletajat. Neist parima reitinguga mehel on rahvusvahelise meistri kategooria ning tõenäoliselt on ta vääriline vastane ka turniiri kõige kõrgema reitinguga osalejatele. "Panime turniiri esimest korda FIDE (rahvusvaheline maleföderatsioon – toimetus) kalendrisse ning eks maletajad otsi ja vali endale kohta, kus suvepuhkuse ajal käia. Tõenäoliselt otsustasid hispaanlased eksootilise Eesti reisi kasuks," pakkus Valgmäe välja teooria, miks hispaanlased otsustasid siia tulla.

Tagasi üles