Teetöö vastu seisev elanik võib maast sunniviisil ilma jääda (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Jõeküla elanik Aare Manglus ja tema õde Maili Manglus pole rahul, et läbi õue kulgev riigitee läheb laiemaks ning uuenevad sillad toovad tihedama liikluse.
Jõeküla elanik Aare Manglus ja tema õde Maili Manglus pole rahul, et läbi õue kulgev riigitee läheb laiemaks ning uuenevad sillad toovad tihedama liikluse. Foto: EVE NAABER

Jõeküla elanikud, õde-venda Maili ja Aare Manglus on kuude kaupa vedanud vägikaigast riigiga, sest pole nõus, et läbi nende koduõue kulgev tee tahetakse laiemaks ehitada.

Riik vajab selleks neilt kui eraomanikelt maad ning pakub raha vastu, aga Manglused ei taha. Sestap on nii transpordiamet kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium neile teada andnud, et ees ootab maa sundvõõrandamine. Elanikud kaaluvad kohtust abi otsimist.

Kevadel algas Mangluste kodu juures teeremont. Uuendatakse kaks ligistikku silda Tänassilma jõel, mis eraldab Jõeküla Rebaste külast. Transpordiametil on plaan korrigeerida tee pikiprofiili, et sildade ületamine oleks sujuvam. Ühtlasi on kavas rajada teele tolmuvaba kate poolsada meetrit enne üht ja poolsada meetrit enne teist silda, samuti tuleb tolmuvaba kate kahe silla vahelisele lõigule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles