Ukraina sõja valguses on huvi Kaitseliidu noorteorganisatsioonide vastu suurenenud

Jan Randar Raidma
Copy
Noorkotkad saavad osaleda matkadel, õppepäevadel ja laagrites. Pildil on Sakala maleva noorliikmed «Laidoneri raja» võistlusmatkal.
Noorkotkad saavad osaleda matkadel, õppepäevadel ja laagrites. Pildil on Sakala maleva noorliikmed «Laidoneri raja» võistlusmatkal. Foto: Elmo Riig

Kaitseliidu Sakala maleva noorliikmete hulk on tänavu kasvanud kiiremas tempos kui varem ning Ukraina sõja ajal on Viljandimaa saanud juurde enam kui 30 noorkotkast ja kodutütart. Kaitseliit pakub noortele koolitusi, laagreid ning võistlusmatku.

Sakala maleva Noorte Kotkaste instruktori Gertu Viiaski sõnul on sõda Ukrainas mõjutanud nii noorte kui ka nende vanemate huvi Kaitseliidu tegevuste ja kohustuste vastu. «On ka neid peresid, kus kõik on astunud Kaitseliidu organisatsioonide liikmeteks,» lisas Viiask.

Juuni lõpul oli Sakala malevas 258 noorliiget ja sõjaeelse ajaga võrreldes on liitujate arv kasvanud kvartalis kolmandiku võrra. Esimese poolaasta jooksul on tulnud 31 liitumisavaldust. Samas peab arvestama liikmete lahkumisega, sest kõik need, kes saavad täisealiseks, arvatakse noorteorganisatsioonist välja. Nemad võivad jätkata Sakala malevlastena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles