Kuumalaine võib saadetisi kahjustada

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Postipakk
 
Postipakk  Foto: Marko Saarm/Sakala

Smartpost andis teada, et ekstreemne suvekuumus võib mõjutada temperatuuritundlikke saadetisi, mistõttu tasub pakkide tellimist ette planeerida.

Smartpost Itella kliendikogemuse juhi Triin Parmsoo sõnul tuleb praegusi rekordiliselt kuumi ilmu silmas pidades pakkide tellimisel tähele panna kauba säilitustemperatuuri. "Kuumalaine ajal vajavad pakid erilist hoolt just õigel temperatuuril hoiustamise koha pealt, sest on palju igapäevaseid tooteid, mis võivad sellise kuumaga rikneda või kahjustada saada," märkis ta.

Tähelepanu tuleks pöörata kosmeetikatoodetele, toiduainetele, ravimitele, kodukeemiale ning ka tehnikale, mida pakiautomaati tellitakse. "Näiteks kui toote säilitustemperatuur on maksimaalselt 25 soojakraadi ning õues on ligi 30 soojakraadi, siis on selge, et kaup tasub tellida kas siseruumis asuvasse pakiautomaati või kulleriga, kes toote vastavalt nõuetele kohale toimetab," nentis Parmsoo ja lisas, et just ilmastikumõjud on üks põhjustest, miks Smartpost Itella pakiautomaadid on paigutatud siseruumidesse.

Kõrge temperatuur seab sageli paki sisu ohtu, sest päikese käes olevas pakiautomaadis võib temperatuur kappides kiiresti tõusta. Näiteks autos võib praegusel ajal lauspäikese käes temperatuur tõusta kuni üks kraad minutis. Seega võib seisvas autos temperatuur paarikümne minutiga tõusta paarikümne kraadi võrra. Samamoodi kuumenevad pakiautomaatide kapid: seesmine temperatuur võib tõusta paarikümne kraadi võrra kõrgemaks, kui on väline.

Kosmeetika- ja ilutoodete veebikaubamaja Loverte juhatuse liige Aivo Joost tõdes, et juba ongi tulnud teateid kahjustunud saadetistest. "Erakordselt kuumad suveilmad tõid kohe selle nädala alguses ka kliendi tagasiside väljas olevasse pakiautomaati tellitud sulanud kosmeetikatootest. Selleks et tellitud toodete välimus ja kvaliteet kahjustada ei saaks, on soovituslik lähtuda pakiautomaadi valikul tellitud toodetest. See tähendab, et kosmeetikatooted, mida soovitatakse hoida toatemperatuuril, ei tohiks sattuda päikese käes olevasse pakiautomaati, kus sees võib temperatuur olla üle 40 kraadi."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles