Põhja-Sakala abivallavanem lahkub ametist ja suundub Itaaliasse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Põhja-Sakala abivallavanem Jan Kraner lahkub ametist, et keskenduda maksimaalselt oma ettevõtte juhtimisele. 
Põhja-Sakala abivallavanem Jan Kraner lahkub ametist, et keskenduda maksimaalselt oma ettevõtte juhtimisele. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala abivallavanem Jan Kraner esitas tagasiastumisavalduse. Ametist lahkumise põhjuseks on siirdumine välismaale.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi tuleb vallavalitsuse liikmel ametist lahkumiseks esitada vallasekretärile avaldus. Avalduse esitanu arvatakse tagasiastunuks avalduses märgitud kuupäevast. Jan Kraner on ametist lahkumise kuupäevaks märkinud käesoleva aasta 30. juuni. Abivallavanema nimetas ametisse vallavolikogu ning õigusselguse huvides langetab volikogu Kraneri vabastamise otsuse juba sel neljapäeval.

Vallavalitsusest lahkumise järel taastuvad Kraneril volikogu liikme volitused, kuid ta on valla valimiskomisjonile teada andnud, et plaanib need kolmeks kuuks peatada.

"Olen koalitsiooni tegemistega rahul: oleme lühikese ajaga teinud väga vajalikke otsuseid ja liikunud õiges suunas. Valitud suuna ja tehtud otsuste vajalikkust näitab seegi, et mitut olulist otsust on volikogus toetanud ka koalitsiooni mittekuuluvad saadikud," lausus ta.

Oma sõnul usub Kraner, et ka edaspidi liigutakse õigele poole, sest sõlmitud koalitsioonileping on sisuline ja ambitsioonikas.

Suurimaks väljakutseks nimetas lahkuv abivallavanem investeerimisvõime suurendamist. "Ei tohi karta ka ebapopulaarseid otsuseid. Kuna minuga seotud ettevõte on asunud läbirääkimistesse, et omandada ettevõte Itaalias, siis olud sunnivad mind hetkel isiklikult oma ettevõtmiste juhtimisse maksimaalselt panustama, mille üheks osaks on viibimine Itaalias otsuste ja protsesside juures," rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles