Ainsa sõitja surm lõpetas bussireisid Soomaale (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sellest nädalast sõidab liinibuss Viljandist Iiani ja läheb sealt edasi vaid juhul, kui mõni sõitja on avaldanud selleks soovi.
Sellest nädalast sõidab liinibuss Viljandist Iiani ja läheb sealt edasi vaid juhul, kui mõni sõitja on avaldanud selleks soovi. Foto: Sakala

Tänavu suri 77-aastaselt Soomaa Tipu küla elanik Harry Rosenberg, kelle pärast sõitis igal kolmapäeval liinibuss kolm korda päevas Tipu külla ja tagasi. Ainsa sõitja lahkumise järel käis buss pisikülla veel eelmise nädalani, kuid nüüdsest saab bussiga Tippu ja sealt edasi rahvuspargi külastuskeskusesse vaid nõudepeatust küsides.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi Kaupo Kase sõnul ei kao bussiühendus Soomaa keskusega lõplikult, vaid bussijuhile sõidusoovist teada andes on võimalik kord nädalas sinna ja tagasi pääseda. «Pideva reisi võtsime ära, sest bussijuht teatas meile, et sel liinilõigul enam ühtegi inimest ei sõida,» rääkis Kase.

Nüüd on võimalik saada bussiga Kõpust Iiani. Sealt edasi kaheksa kilomeetri kaugusel paikneva Tipuni ja sealt omakorda veel üheksa kilomeetri kaugusel asuva Soomaa rahvuspargi külastuskeskuseni pääseb vaid sõitu bussijuhilt küsides. Tagasi saada on keerulisem, sest nõudepeatus tuleks rahvuspargist Viljandisse sõitmiseks registreerida vähemalt üks päev varem. Kase seletusel on aga võimalik bussijuhiga kokku leppida, et kui varahommikul Soomaale sõita, tuleb buss pärastlõunal või õhtul ka järele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles