Pikad pühad ⟩ Esimene joobes juht tabati Viljandis paar minutit pärast kainuskontrolli algust

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Tänavuste pikkade pühade ajal tuleb arvestada sellega, et politsei kontrollib sõidukijuhtide kainust ja piirkiirusest kinnipidamist nii Viljandi linnas kui maakonnas. Selleks, et pühad mööduksid ohutult, palub politsei silma peal hoida mitte ainult iseendal, vaid ka napsitanud sõpradel ja pereliikmetel ning arvestada tavalisest tihedama liiklusega.

Pikad pühad tähendavad maakonna politseinikele pikki tööpäevi ning kainuskontrolle nii Viljandi linnas kui maakonnas. Esimene kainuskontroll tehti Viljandis juba hommikul kell seitse. Välijuht Mare Maalmeistri sõnutsi tabati selle käigus üks alkoholi tarvitanud juht. Kuigi ainult üks joobes juht võib tunduda hea tulemusena, siis päris rahule sellega Maalmeistri hinnangul siiski jääda ei saa. "Hea tulemus oleks siiski see, kui me ei tabaks mitte ainsatki joobes juhti," sedastas välijuht neljapäeva hommikul.

Suurem rivipuhumine leidis aset Viljandis kell kümme ning selleks kogunesid politseinikud rohkemate jõududega Ugala taha Reinu teele ja parklasse. Täpselt kell kümme hommikul võtsid korrakaitsjad ennast Reinu teele rivvi, peatasid nii autod kui ka muud mootorsõidukid ning panid nende juhid alkomeetrisse puhuma. Esimene joobes autojuht leiti juba täpselt kell 10.02 ning toimetati ta juhtumi menetlemiseks parklasse.

"Enamikule inimestest tuleb see tegelikult üllatusena, et nad kainuskontrolli ei läbi," tõdes kohapeal viibinud välijuht Mare Maalmeister. "Inimesed ei mõista, kui kaua aega läheb päriselt kaineks saamiseks. Arvatakse, et kui näiteks eelmisel õhtul on alkoholi tarvitatud, siis võib järgmisel hommikul julgesti rooli istuda. Nii see aga ei ole, organism ei suuda mürki nii kiiresti välja ajada." Tema sõnul mõjutavad ka jääknähud autojuhi sõiduoskusi niipalju, et ta on ohuks teistele liiklejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles