Tänavatel hõljuvatest tossupilvedest tüdinenud Viljandi noored valasid mure videosse

Sakala
Copy
Tänavatel hõljuvad tossupilved häirivad Viljandi noori.
Tänavatel hõljuvad tossupilved häirivad Viljandi noori. Foto: Arvo Meeks

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid said koos Viljandi kunstikooli noortega valmis teavitusvideo "Prügi sinu sees ja sinu ümber". 24 sekundi pikkuse klipi sisse on pandud mure, mis noori linnas kõige rohkem häirib.   

Projektis kaasa teinud kuuenda klassi õpilased leidsid nmelt, et nikotiinitoodete tarbimine on Viljandis suureks probleemiks ja sealt tekkiva prügi hooletu ära viskamine on kahetsusväärne osa sellest. Eestvedajate kinnitusel on varem küll tehtud suurel hulgal projekte, mis juhivad tähelepanu prügile ja selle rohkusele, kuid noorte vaatepunktist oli tõsisemaks probleemiks hoopis see sama prügi, mis lõpetab maas, ja käib enne läbi ka inimeste kehadest. 

"Noored tõid välja, et suitsetamine, e-sigaretid ja mokatubakas on suureks probleemiks Viljandis ning isegi prügikastide rohkus ei päästa maas vedelevatest suitsukonidest ja tubakapatjadest," rääkis projekti eestvedaja, kultuuriakadeemia tudeng Helen Leesmäe. "Samuti häirivad neid tohutud tossupilved, millest nad tänavatel liigeldes läbi peavad käima!”

Valitud videoformaat võeti sotsiaalmeediaplatvormilt TikTok, et projekti sisu oleks kergesti hoomatav ja jõuaks võimalikult paljude vaatajateni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles