ÜHISTRANSPORT ⟩ Reisijatele meeldib rongiga sõita Viljandist pealinna ja tagasi

Margus Haav
, reporter
Copy
Esmaspäevast muutub rongide sõiduplaan.
Esmaspäevast muutub rongide sõiduplaan. Foto: Elmo Riig

Elroni rongidega tehti mais üle 681 000 sõidu, mis on võrreldes möödunud aasta maikuuga pea kolmandiku võrra rohkem. Ettevõtte teatel on edelasuunal eriti populaarsust kogunud Tallinna–Viljandi ekspressliin, mille näitaja kasvas 37 protsenti, ja tavarong, mille näitaja kasvas 27 protsenti, ühtekokku üle 40 000 reisijaga.

Aasta esimese viie kuu jooksul on rongireisijate arv kasvanud 32 protsenti ja on lähenemas koroonapandeemia eelsele ajale.  

"Käesoleva aasta algusest saadik on Elroniga reisinud üle 2,97 miljoni reisija ja nendest eelmisel kuul 681 600 reisijat. Piletimüügi statistika põhjal võib öelda, et tõenäoliselt jõuame peagi 2019. aasta ehk senise reisijate rekordaasta tasemele," sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Tema sõnul võib suurenenud huvi rongiga reisimise vastu põhjendada nii üldise hinnatõusu kui ka COVID-19 tingitud piirangute kaotamisega, mis on tõenäoliselt suunanud rohkem reisijaid eelistama ühistranspordi võimalusi. Võrreldes aastataguse ajaga on suurim reisijate arvu kasv olnud Tallinna–Tartu ekspressliinil, mille näitaja kasvas 64 protsenti.  

Murekohtadest tõi Kongo välja tippaegade väljumised, mil reisijatel pole rongis piisavalt ruumi.

"Suurima täitumisega väljumised on ennekõike pärastlõunased ja tööpäeva lõpu kellaajad. Kui on võimalik eelistada päevast või hilisõhtust reisiaega, siis on tõenäosus rongis istuma saada suurem," tõdes Kongo. Ta selgitas, et Elron on otsimas lahendusi, et reisijatel oleks võimalik enne veebist piletit ette ostes näha, kui suures mahus on rong eelmüügist täitunud, et oleks võimalus eelistada väiksema täitumisega väljumisi. 

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub rongidega reisiteenust kõigil Eesti rongiliinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles