Viie-eurose kilohinnaga värske kodumaine kartul meelitab ostjaid

Copy
Peegi-Kuressaare talu peremees Arnold Peek müüb kasvuhoones kasvatatud värsket kartulit.
Peegi-Kuressaare talu peremees Arnold Peek müüb kasvuhoones kasvatatud värsket kartulit. Foto: Egon Valdaru

Viljandi turul on nüüdseks juba nädala jagu müüdud ümbruskonna põldudel valminud värsket kartulit, mille eest reede ennelõunal küsisid kaupmehed viis eurot kilogramm. Kohal olid ka esimesed kodumaiste maasikatega kauplejad, kes küsisid marjade eest 12 eurot kilogramm.

Mustla külje all Peegi-Kuressaare talu on selle poolest kuulus, et nad on olnud kevaditi kõige esimesena Viljandi turul väljas värske kartuliga. 1980. aastal Abhaasiast Eestisse kolinud perepeana vedas kartuliäri varem pereisa Endel Peek, kelle lahkumise järel on pereäri üle võtnud tema poeg Arnold Peek.

Tagasi üles