Katteloori mähitud korvpallirõngas ja tühjad tunnistused – enne lõpuaktust oli kibekiire tööaeg

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Holstre kooli kunstiõpetaja Sirje Kannel (paremal) oli üks neist, kelle käe all kaheksanda klassi õpilased üheksandikele võimlat piduehteisse sättisid.
Holstre kooli kunstiõpetaja Sirje Kannel (paremal) oli üks neist, kelle käe all kaheksanda klassi õpilased üheksandikele võimlat piduehteisse sättisid. Foto: Elmo Riig

Kuigi Mõisaküla koolis said viimased IX klassi lõpetajad pidulikult lõputunnistuse kätte juba kolmapäeval, siis suurem aktuste aeg algab maakonnas tänasest. Pidupäevale eelneb koolides kibekiire aeg, mil vupsavad printerist ahjusoojad lõputunnistused ja hinnetelehed, ning saal nõuab enne külaliste saabumist hoopis teist ilmet.

«Õhtupoole hakkame saalis toimetama. Tunnistuste ja dokumentide väljalaskmist alustame hommikupoole,» ütles eile Egle Sild, kes on nii Saarepeedi kooli direktor kui Kalmetu põhikooli direktori kohusetäitja. Mõlemal pool lõpetab tänavu põhikooli kümme noort.

Holstre koolis tuleb kaheksale lõpetajale aktus laupäeval, kuid ettevalmistusi jagus neljapäeval küllaga. Direktor Anu Saarel oli tarvis tunnistused ja hinnetelehed täita ja registrisse kanda. «Igale lapsele tuleb oma numbriga. Eksida väga ei saa, sest blanketid on loetud,» ütles Saar enne paberitööle asumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles