Viljandi linn valiti 2021. aasta üheks suurimaks ligipääsetavuse arendajaks

Sakala
Copy
Eilsel linnade ja valdade 2021. aasta teenustasemete avalikustamisel käis tunnustust vastu võtmas Viljandi linnapea Madis Timpson.
Eilsel linnade ja valdade 2021. aasta teenustasemete avalikustamisel käis tunnustust vastu võtmas Viljandi linnapea Madis Timpson. Foto: Viljandi linnavalitsus

Rahandusministeerium avalikustas eile kohalike omavalitsuste teenustasemete tulemused. Veebilehe minuomavalitsus.ee andmetel tõsteti Viljandi linn esile ligipääsetavuse arendaja kategoorias.

Ligipääsetavuse arendaja 2021 tiitel näitab, et Viljandi linn on aasta jooksul kõige enam panustanud ligipääsetavuse edendamisse, täites kriteeriume, mis hindavad omavalitsuste ja tema allasutuste hoonete ja teenuste juurdepääsetavust.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnal suur rõõm, et kolmandat aastat järjest on Viljandi erinevates kategooriates silma paistnud ja esile tõstetud. "2019. aastal valiti Viljandi üheks paremini valitsetud omavalitsuseks. 2020. aastal lisandus tunnustus kõige avatuma valitsemisega omavalitsuste kategoorias. Nüüd siis tunnustati Viljandit eduka ligipääsetavuse arendaja tiitliga," ütles linnapea. "Ma sooviksin tunnustada rahandusministeeriumi, kes on võtnud ette sellise suure töö ja asunud viimastel aastatel kohalikke omavalitsusi hindama, lähtudes kindlast metoodikast ja toetudes analüüsile. Sellest on omavalitsustele suur kasu ja niimoodi peakski tänapäeval asju tegema, mitte lähtuma emotsioonidest ning sellest, kelle hääl kõvemini meediaruumis kõlama jääb. Loomulikult oleme me uhked tunnustuse üle, aga kindlasti ei tohi me loorberitele puhkama jääda."

Eilsel tulemuste avalikustamisel tõsteti esile silmapaistvamaid valdu ja linnu kolmes kategoorias: suurimad ligipääsetavuse arendajad, parimad võimaluste kasutajad ja avatud valitsemisega omavalitsused.

Juurdepääsetavust hinnati eraldi kategooriana sotsiaalministeeriumi ettepanekul sel aastal esimest korda. 2021. aasta edukateks ligipääsetavuse arendajateks nimetati lisaks Viljandile Narva linn ja Viimsi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles