Murukasvusuvi sunnib niitjad tihti tööle

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi Linnahoolduse 14 töömeest niidavad praegusel ajal Viljandis hommikust õhtuni, et haljasalad oleksid hooldatud ega muutuks heinamaaks.
Viljandi Linnahoolduse 14 töömeest niidavad praegusel ajal Viljandis hommikust õhtuni, et haljasalad oleksid hooldatud ega muutuks heinamaaks. Foto: Elmo Riig

Kui kevad oli kehv muru kasvatajale, siis suve algus on olnud kurnav niitjale ning ülemäärast rõõmu pole aasta toonud ka niidukitega kauplejale. Igal neist on rahulolematuseks oma põhjus.

Viljandi haljasalasid niitva Viljandi Linnahoolduse juhi Koidu Ilissoni sõnul kasvab muru praegu väga kiiresti, sest ilmad on selleks sobivad. «Pole liiga soe ega liiga külm ning hommikune kaste annab kõvasti jõudu.»

14 niitjat teevad Viljandis trimmerite ja traktoritega tööd varahommikust hilisõhtuni ning pause peavad nad vaid saju ajal. «Saime tänavu õigel ajal niitma,» lausus Ilisson ilmale viidates ning lisas, et seni pole tulnud niitmis­sagedust varasemate aastatega võrreldes suurendada, aga muru on niitmise ajaks kasvanud kõrgemaks, kui jõudis kasvada varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles