Prokurör esitas Toobalile järgmise kahtlustuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt parlamenti valitud Priit Toobalit kahtlustatakse nii mõjuvõimuga kauplemises kui jälitustegevusele kihutamises.
Viljandimaalt parlamenti valitud Priit Toobalit kahtlustatakse nii mõjuvõimuga kauplemises kui jälitustegevusele kihutamises. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigiprokuratuur esitas kahtlustuse riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile, keda kahtlustatakse Ivor Onksioni kihutamises eraviisilisele jälitustegevusele.

Riigiprokuratuuri teatel kuulati Hannes Rummi elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi uurimises kahtlustatavana üle Priit Toobal ja Lauri Laasi. Keskerakondlastest saadikuid kahtlustatakse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises.

Kahtlustuse järgi kihutasid Priit Toobal ja Lauri Laasi Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele. Onksion pidi koguma andmeid Hannes Rummi ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta.

Elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetletakse kriminaalasjas, milles on mõjuvõimuga kauplemise kahtlustus juba varem esitatud Ester Tuiksoole ja Priit Toobalile. Eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises on kahtlustatavana üle kuulatud Ivor Onksion.

Keskerakonna teatel otsisid Kaitsepolitsei töötajad läbi ajalehte «Kesknädal» välja andva mittetulundusühingu Vaba Ajakirjandus juhatuse esimehe ja riigikogu liikme Lauri Laasi eluruumid seoses ajalehe toimetusele toodud e-kirjavahetusega. Laasile esitatud kahtlustus sisaldab erakonna väitel Ivor Onksioni kihutamist Hannes Rummi e-kirjavahetuse omastamisele.

Laasi ja Toobal esitatud kahtlustusega ei nõustu ning peavad seda rünnakuks Keskerakonna ja «Kesknädala» vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles