Metsast leitud pealuu lahendas 17 aastat vana kadumisloo

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kadunud inimeste otsingutel tuleb politseinikel ja neid abistavatel vabatahtlikel tihti sõna otseses mõttes ragistada tihedas võsas ning nagu kogenud otsijad ise on öelnud, sõltub palju ka loodusest, kas inimtühjas kohas endalt elu võtnud inimese säilmed tulevad välja või jäävad igaveseks kadunuks.
Kadunud inimeste otsingutel tuleb politseinikel ja neid abistavatel vabatahtlikel tihti sõna otseses mõttes ragistada tihedas võsas ning nagu kogenud otsijad ise on öelnud, sõltub palju ka loodusest, kas inimtühjas kohas endalt elu võtnud inimese säilmed tulevad välja või jäävad igaveseks kadunuks. Foto: Marko Saarm

Paar nädalat tagasi sai üks naine kõne Viljandi politseijaoskonnast. Siinse menetlusgrupi juht Meelis Lill andis talle teada, et tema 2005. aastal kaduma läinud ema säilmed on leitud.

Seda, et 17 aastat tagasi Kärstna lähedal kaduma jäänud Helgi on surnud, olid lähedased ja politseinikud aimanud juba ammu, aga kinnitust sellele polnud. «Tütar ütles, et nüüd saavad nad ühe teema enda jaoks lõpetada ja emale hauaplatsi teha,» sõnas Lill.

2005. aasta sügisel kadunuks jäänud 57-aastase Helgi säilmete leidmine on näide, mida suudetakse tänapäeval laboritingimustes DNA-analüüsi abil selgeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles