Viljandis saab augusti lõpuni tasuta ekskursioone

Copy
Linnaekskursioonid algavad iga päev kell 13 ja toimuvad augusti lõpuni.
Linnaekskursioonid algavad iga päev kell 13 ja toimuvad augusti lõpuni. Foto: Viljandi linnavalitsus

Esmaspäeval oli esimene tänavune Viljandi linnaekskursioon koos kogukonnagiidiga. Neil tasuta ekskursioonidel saavad huvilised osaleda augusti lõpuni.

Eelmise aasta kevadel algatasid Viljandi linnavalitsus ja sihtasutus Viljandimaa Arenduskeskus kogukonnagiidide koolitusprogrammi, et õpetada välja inimesed, kes hakkaksid suvel linnaekskursioone tegema. Mullu neid teinud kaheksast kohalikust jätkab sel suvel seitse.

Linnapea Madis Timpson väljendas heameelt, et kutsele sel aastal kogukonnagiidina jätkata vastasid nõusolekuga peaaegu kõik koolitusprogrammi läbinud. "See näitab, et oleme linna tutvustama leidnud inimesed, kes armastavad oma kodulinna ning jagavad hea meelega lugusid ja informatsiooni ka nendega, kes Viljandisse külla tulevad. Nad tõestasid juba eelmisel aastal, et on külalislahked ja suudavad inimestes äratada huvi jääma siia kauemaks," rääkis ta. "Kutsun kõiki inimesi, kes suvel Viljandit külastavad, tuurist osa võtma, et linnaga tutvuda. Samuti julgustan kõiki viljandlasi seda võimalust kasutama, et näha linna hoopis teistmoodi valguses."

Tasuta ekskursioon Viljandi vanalinnas koos kogukonnagiidiga on iga päev kell 13. Kuni 27. juulini algab see pärimusmuusika aida eest, sest siis annab Eesti pärimusmuusika keskus aktsiooniga "Pärimusmuusik aidatrepil" tuuril osalejaile kaasa muusikalise tervituse. 28. juulist 28. augustini algab ekskursioon Vabaduse platsilt maasikakuju juurest.

Tagasi üles