Kristiina Soop võidutses pealinna suurturniiril

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Soop (paremal) sai pühapäeval Kalevi hallis peetud kõrge tasemega rahvusvahelisel mõõduvõtul «Tallinn Judo Cup» juunioride kehakaalus alla 57 kilo esikoha.
Kristiina Soop (paremal) sai pühapäeval Kalevi hallis peetud kõrge tasemega rahvusvahelisel mõõduvõtul «Tallinn Judo Cup» juunioride kehakaalus alla 57 kilo esikoha. Foto: Erakogu

Rahvusvahelisel turniiril «Tallinn Judo Cup» osalenud Viljandi spordikooli judokatest teenis tihedas konkurentsis esikoha ainult Kristiina Soop. Medalini küündis veel kolm viljandlannat.

«Meie noortel ei läinud seekord kõige paremini, aga kindlasti polnud tulemus ka halb,» ütles Viljandi treener Viljar Kannel.

Laupäeval ja pühapäeval Kalevi spordihallis pealinna suurklubi Ookami korraldatud Skandinaavia maade suurimal laste ja juunioride juudovõistlusel oli 11 riigist kokku 749 osalejat. Eestlased said 101 medalit.

Viljar Kanneli sõnul valitsesid temas pärast võistlust vastandlikud tunded. «Raha pärast polnud meil võimalik mõlemal päeval osaleda, seepärast otsustasime kohale minna pühapäeval, kui üksteiselt võtsid mõõtu A- ja B-klassi ning juunioride eas judokad,» kõneles ta.

Viljandlaste ainsa kulla pälvinud Kristiina Soop tegi kaasa alla 57-kiloste juunioride kaalus ning alistas kõik vastased puhta võiduga. «Kui varem on Kristiinal olnud raske venelannadega maadelda, siis seekord tegutses ta otsustavalt nendegi vastu ning pani oma paremuse ruttu maksma,» lausus treener neiu kohta tunnustussõnu.

Kolm tüdrukut said kolmanda koha

Seekord pälvisidki viljandlastest medaleid ainult siinse spordikooli tüdrukud. B-klassis teenisid pronksi Äli Agnes Järve (alla 36 kilo), Regiina Kappet (44 kilo) ja Kristel Naelso (57 kilo).

«Äli Agnes Järve sai medalikohtumises jagu tartlannast, kellele ta varem on ikka kaotanud. Tema enesekindlus on kosunud,» sõnas Viljar Kannel. Regiina Kappeti turniirist kõneldes tunnistas juhendaja, et tüdruku potentsiaal oli seni olnud kasutamata. Ühelt poolt tuleneb see tema arvates vähesest võistluspraktikast, teiselt poolt taktikaliste oskuste nappusest.

Pronksiheitluses rootslanna kuue sekundiga tatamile heitnud Kristel Naelso pälvis samuti treenerilt kiitust. «Kristeli fantastiline heide jättis vastase pikalt tatamile istuma ja oma saamatuse üle imestama,» kirjeldas ta.

Kahjuks tuli Tanner Saarel turniir põlvetrauma tõttu pooleli jätta. Noormeeste A-klassi alla 66-kiloste kaalus sai ta viga, võideldes kolmanda koha kohtumisele pääsu eest, ning pidi seetõttu rahulduma turniiri viienda tulemusega.

«Tannerit kimbutavad vigastused sageli, jääb üle ainult loota, et ta suudab kosuda ja olla riigi juunioride tiitlivõistlusteks taas rivis,» rääkis Viljar Kannel. Tema jutu järgi tuleb spordikubi Taifu liikmel vahele jätta eeloleval nädalavahetusel peetavad Euroopa kadettide karikavõistlused.

Võimaluste vähesus kärpis osavõttu

Viljar Kannel avaldas kahetsust, et ei klubil ega spordikoolil ole piisavalt raha ega toetajaid. Seetõttu tuli viljandlastel jätta nooremad poisid ja tüdrukud suurturniirilt kõrvale. Sealt omandatavaid kogemusi olnuks neil hädasti vaja. «Meil oleks olnud võistlustele viia kaheksa arvestatava tasemega noort judokat,» lausus treener.

Lapsevanemate initsiatiivil tegi kaks Viljandi poissi laupäeval Tallinna karikavõistlustel siiski kaasa. Alla 30-kiloste kehakaalus said Kenner Saar ja Hendrik Jaak Sepp kolm võitu ja kaks kaotust ning mõlemad lõpetasid päeva seitsmenda kohaga.

«Suured võistlused lõid poisid küll veidi rivist välja, aga mõni matš läks neil väga edukalt. Näiteks suutis Kenner teises kohtumises vastase puhtalt ära visata juba seitsmendal sekundil. Neile on lihtsalt vaja võistluspraktikat,» nentis judokate juhendaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles