Viljandi valla koolilõpetajad saavad preemiat

Richard Särk
Copy
Koolilõpetajatele jagatavad preemiad ulatuvad 500 euroni.
Koolilõpetajatele jagatavad preemiad ulatuvad 500 euroni. Foto: Margus Ansu

Viljandi vald teatab, et suurepäraste tulemustega koolilõpetajad saavad taotleda kuni 500 euro suurust hariduspreemiat.

Viljandi valla kodulehekülje andmetel on tunnustus mõeldud õpilastele või üliõpilastele, kelle tulemused kooli lõpetamisel on suurepärased ning kes elavad Viljandi vallas või on lõpetanud vallas põhikooli või gümnaasiumi. Kõrgkooli cum laude lõpetanutele on ette nähtud 500 euro suurune preemia, gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga lõpetanud saab preemiaks vastavalt 300 ja 200 eurot. Põhikooli või kutseõppeasutuse kiitusega lõpetanu saab preemiaks 200 eurot ning huvialakooli põhiõppe kiitusega lõpetanu 100 eurot. Lisaks saavad preemiat taotleda rahvusvahelisel olümpiaadil või ainekonkursil osalenud, kuid see preemia määratakse eraldi vallavalitsuse korraldusega. 

Hariduspreemia saamiseks peab kõrgkooli lõpetaja esitama vallavalitsusele elektrooniliselt allkirjastatud taotluse kuu aja jooksul pärast lõpetamist, mille juurde tuleb märkida taotleja isiku- ja pangaandmed ning preemia taotlemise aluseks olevad dokumendid. Samamoodi peavad talitama need, kes soovivad saada preemiat rahvusvahelisel olümpiaadil või ainekonkursil osalemise eest.

Põhjendatud taotluse alusel võib vallavalitsus hariduspreemia määrata üliõpilasele, kelle Eesti rahvastikuregistrijärgne elukoha aadress õpingute tõttu ei ole Viljandi vald, kuid kes on lõpetanud Viljandi vallas põhikooli või gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles