Rain Tölpus – Eriolümpia jalgpalliturniiri vundamendi rajaja

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Rain Tölpus
Rain Tölpus Foto: Kristi Markov

Üle Euroopa on Viljandisse tulnud kümme jalgpallivõistkonda, sest Eriolümpia Eesti ühenduse, jalgpalli liidu ja Viljandi Tuleviku klubi eestvõttel saab siin teoks Euroopa 5 x 5 jalgpalliturniir. Siia saabunud sportlaste võistluspäevade kujundamine on Eriolümpia Eesti ühenduse juhatusse kuuluva Rain Tölpuse õlul.

Neljapäeval alanud ja pühapäevani kestev turniir toetub vundamendile, mida Tuleviku klubi hakkas laduma kümme aastat tagasi, kui siin korraldati esimene erivajadustega inimeste jalgpallivõistlus. «Oleme Tulevikuga aastaid erivajadustega inimeste jalkaturniiri korraldanud ja nii on see arenenud: nüüd olen Eriolümpia Eesti ühenduse juhatuse liige ja jalgpallikoordinaator. Andsin kunagi sellele valdkonnale käe ja nüüd on kõik omavahel väga põimunud,» räägib Tölpus, kelle kanda on klubi tegevjuhi roll.

Tema enda lähedaste hulgas erivajadustega inimesi pole, ent emotsioonid, mille ta sai esimeselt erivajadustega inimeste jalgpallivõistluselt, olid nii tugevad, et püsivad meeles tänini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles