Linn tänas ukrainlaste abistajaid

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi linnavalitsus tänas Ukraina sõjapõgenike abistajaid.
Viljandi linnavalitsus tänas Ukraina sõjapõgenike abistajaid. Foto: Viljandi linnavalitsus

Neljapäeval tänas Viljandi linnavalitsus raekoja taga roosiaias neid, kes on enim panustanud Ukraina sõjapõgenike abistamisesse.

Märtsi keskel võttis linnavalitsus tööle kriisikoordinaatori, kelle ülesanne oli Ukraina sõjapõgenikke puudutavate teemade koordineerimine. Ta vastas vajadusel ööpäev läbi kohalikule Ukraina hädaabinumbrile, võttis vastu siia saabunute ankeete, varustas neid esmavajaliku info ja tarvetega, aitas neil leida peavarju ning suunas neid õigete spetsialistide juurde. Seda tööd ei teinud ta aga üksi. 

Kuigi sõda Ukrainas pole läbi, on abilinnapea ja kriisijuhi Kristjan Mändmaa sõnul põgenike vool Viljandisse kahanenud ning protsesside tempo aeglustunud. "Nüüd on võimalik hinge tõmmata, korraks tagasi vaadata ja tänada neid, kes viimase kolme hullumeelse kuu jooksul põgenike abistamisse on enim panustanud. Ilma ajaarvestust pidamata on need lahked inimesed aidanud ukrainlasi oma muu töö kõrvalt, puhkepäevadelgi ning seda on tehtud rõõmuga ja kogu südamest," ütles ta.

Roosiaia üritusel tänati nii linnaametnikke, kes on tegelenud põgenike registreerimise ja nõustamisega ning neile sotsiaaltoetuste ja humanitaarabi korraldamisega, aga ka haridusasutusi, kes on abivajajatele oma uksed avanud . Lisaks tänati vabatahtlikke, kes abilinnapea sõnul on andnud tohutu panuse sellega, et on pakkunud põgenikele tasuta majutust, aidanud neid riiete ja kodukaupadega, hankinud ja viinud kohale mööblit, paigaldanud arvuteid ja internetti ning aidanud tõlkimisega.

Mändmaa tänas ka ukrainlasi endid, kes on aidanud infot jagada, küsitlenud saabunuid ja korraldanud põgenikele tasuta joogakursuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles