Hinnad jäävad kõrgeks ja globaalse finantskriisita möödunud kümnendi taset enam ei näe

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kui seni oli ettevõtlusminister väliskaubanduse poolel justkui Eesti müügimees, aidates firmadel jõuda välisturgudele, siis nüüdses tarnekriisis tuleb tal olla ka ostujuht ja aidata leida toorainet. Siiski pole turundustöö kadunud, sest nagu minister Andres Sutt ütles, investoritel on turvalisuse koha pealt küsimusi ja neile tuleb kinnitada, et NATO algab Narvast ning tänu Soome ja Rootsi NATO-ga liitumise mõttele on siinne piirkond turvalisem kui kunagi varem.
Kui seni oli ettevõtlusminister väliskaubanduse poolel justkui Eesti müügimees, aidates firmadel jõuda välisturgudele, siis nüüdses tarnekriisis tuleb tal olla ka ostujuht ja aidata leida toorainet. Siiski pole turundustöö kadunud, sest nagu minister Andres Sutt ütles, investoritel on turvalisuse koha pealt küsimusi ja neile tuleb kinnitada, et NATO algab Narvast ning tänu Soome ja Rootsi NATO-ga liitumise mõttele on siinne piirkond turvalisem kui kunagi varem. Foto: Marko Saarm

Inflatsioon trügib kõrgustesse ja ettevõtjad on uute tarneahelate otsingul. Hinnad on aina kerkinud. Viljandis käinud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles, et sellist hinnataset nagu viimase kümne aasta jooksul me globaalse kriisita enam ei näe.

Tarneahelatega on Suti sõnul praegu keeruline ja nii palju kui saab, proovitakse ettevõtluse arendamise sihtasutuse nõustajate ja saatkondadega leida uusi kanaleid. Samas märkis ta, et kui sõjategevus Ukrainas lõpeb, lisandub kindlasti ka sealt tulev eksport erineva toormega, näiteks puit ja metall. «See ei juhtu kohe homme, aga arvan, et sealt tuleb aja jooksul leevendust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles