MULGI UUDISE

Kristi Ilves
, Mulgi uudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Lillin tähistedi vabariigi aastepäevä jälle lauluge

Lillin Nava talu maade pääl Eesti-Läti piiri veeren olli lauba joba viiendet kõrda piirilaulmine. Laulupiiriposti nummer 1 manu olli kokku tullu peris kenake ulk oma kandi rahvast, pääle selle viil külälise Lätist ja egä kõrd iistlauljas ollu Erich Krieger.

Edimese sõna ütel Nava talu peremiis ja piirilaulmise pääkõrraldei Jaak Kõdar, kes kitt kokku tullu inimesi ja ääd ilma ja arvas, et peris õigest tundest om puudu pallald üits asi: nõukogude võim, kes siandse ettevõtmise ärä keelas ja sellege rahva ütteoidmist viil suurembes tiis.

Siikõrd olli piiri pääle laulma tullu üle 80 inimese ja sii olli kah kige suuremb ulk selle viie aaste sihen. Arvate võip, et abis olli kah ää lämi ilmake, mes inimese kodust vällä meelit. Lilli raamatukoguoidai Hille Muska kõnel Mulgi uudistele, et piirilaulmine om Lillin üits kolmest aaste kige tähtsambest sündmusest Nava Lava festivali ja Lilli külä päeve kõrvan.

Peräst eesti ja läti keelen laulmist piiri pääl läits kik sii miis edesi Lilli külämajja, kos pidu käis uuge edesi. Kigepäält saive kik kõtu lämit suppi täüs süvvä. Peräst ast üten Erich Kriegerige üles lauluansambel Pool Kuus, jalga keerutive noore tantsjade segärahvatantsurühmäst Samm Sassis.

2012 om Mulgimaal Lembit Eelmäe aaste

Tänavaaste oles üits kuulsambit mulke, täädä-tuntu näitlei ja luuletei Lembit Eelmäe saanu 85-aastetses. Temä aus rändäp Tartun Vanemuise tiatren kokku säetu näitus nüid müüdä Mulgimaad.

Lembit Eelmäe elust tettu välläpanekut om saanu vaadete joba Halliste ja Mõisakülä rahvas. Märtsikuul om näitus Abja kultuurimajan, aprillikuul Tõrva kirikun-kammersaalin ja maikuul Karksi-Nuia kultuurikeskusen.

Välläpaneku Mulgimaale tooja, Nava talu peremiis Jaak Kõdar kõnel, et suvel viias näitus Nava tallu, kos sedä sõs Nava Lava festivali aal vaadete saap. Festival esi om kah siikõrd Lembit Eelmäele pühendet.

Seosen sellege om Jaak Kõdaril üits üleskutse: ku kellelgi om Lembit Eelmäest mälestusi, toredit välläütlemisi või temäge seot asjaksit, mis võis tõistele inimestele kah uvi pakku, sis võis nendest tääda anda e-kirjage jaakkodar1@hot.ee või aalehele «Sakala».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles