Kultuuriakadeemia segakoor peab koos kooliga sünnipäeva

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Kultuuriakadeemia segakoor tähistab 30. aastapäeva kontserdiga Viljandi baptisti kirikus.
Kultuuriakadeemia segakoor tähistab 30. aastapäeva kontserdiga Viljandi baptisti kirikus. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel tähistab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia 70 aasta täitumist kooli loomisest ja 30 aasta möödumist kõrghariduse andmisest Viljandis ning tagantjärele peab sünnipäeva ka kooli vanim seni tegutsev kollektiiv – segakoor.

Segakoor loodi tudengite eestvedamisel 1990. aastal ja see kandis toona nime Kultuurikolledži kammerkoor, dirigendiks kutsuti Viljandimaa koorijuhtide raudvara Aita Tammpere. Pandeemia tõttu lükkus sünnipäeva tähistamine edasi, ent sel reedel, 10. juunil kell 19 saab 30 aasta juubelit märkiv kontsert Viljandi baptisti kirikus teoks.

Koori liikmeteks on läbi aegade olnud tudengid, vilistlased ja õppejõud paljudelt erialadelt metallikunstnikest kultuurikorraldajateni. Alati on koori ridadesse kuulunud ka heast seltskonnast ja kõrgest laulukultuurist lugupidavad sõbrad Viljandi linnast ja maakonnast. Koori dirigendid on peale Aita Tammpere olnud Jana Perens, Tiit Raud, Peeter Perens, Aarne Saulveer ja Signe Ristisaar. Praegune dirigent on kooli vilistlane, Viljandi gümnaasiumi muusikaõpetaja ja koorijuht Pille Kährik. Tema on selle kooriga seotud olnud kõik need 30 aastat: algul lauljana ja viimased 20 aastat dirigendina.

Läbi aastate on segakoori tegevust ilmestanud kontserdid ning osalemine Viljandi linna ja maakonna olulistel kultuuriüritustel. Olgu nimetatud Pärlipidu, Eesti Vabariigi aastapäeva ja esimese advendi tähistamine, mitmesugused suurprojektid, nagu džässooper "Carmen", Gabriel Fauré "Reekviemi" ettekanne Pauluse kirikus, maakonna kooride päev, ning Viljandi hansapäevad. Samuti on koor osalenud laulu- ja tantsupidudel. Kohe pärast nüüdset juubelikontserti suundub ta Baltimaade üliõpilaste laulu- ja tantsupeole "Gaudeamus", mis seekord leiab aset Leedus Vilniuses.

Sünnipäevakontserdi kava on kokku pandud lauljate ja dirigendi lemmiklauludest läbi aegade, kooriga koos on laval külalised ja koori vilistlased. Kuulama ja vaatama on oodatud endised lauljad ning ka lihtsalt koorimuusika sõbrad. Kontsert on publikule tasuta. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles