Kalmetu õpilased panid lapsed ja vanemad teineteise maailma häkkima

Copy
Lapsed ja vanemad maalisid pühapäeval ühiselt 15 maali, mis jäävad õppepäeva meenutama.
Lapsed ja vanemad maalisid pühapäeval ühiselt 15 maali, mis jäävad õppepäeva meenutama. Foto: Karin Mägi

Kalmetu kooli neiud Rihanna Meikar, Anni Oja ja Johanna Maria Topolev kirjutasid huvijuhi abiga ning kooli õpilasesinduse noorte ideedest kokku projekti "Häki mu maailma". Ettevõtmine sai noorte omaalgatuslikul projektikonkursil "Järgmine samm" maksimaalse rahastuse 2000 eurot.

Projekti ühe osana oli pühapäeval Kalmetu koolis ja Valma seikluspargis koolituspäev, mis keskendus teismelise ning vanema suhtlemisoskuse ja koostöö parandamisele.

Noorte idee tekkis praegu üha enam tähelepanu saavast probleemist: kuidas aidata ja anda panus õpilaste vaimse tervise parandamisele? Distantsõpe ja segased ajad on jätnud ka noortesse oma jälje, mistõttu tuleb rääkida teismeliste suhtlemisoskusest, depressioonist, enesevigastamisest ning söömishäiretest.

Vajadus psühholoogi nõustamise järele on aina kasvav, kuid kahjuks ei jõua abi suure nõudluse tõttu abivajajateni. Noored vaagisid kaaslaste muresid, tulid probleemi huvijuhiga jagama ja nii kirjutatigi mure projektiks.

Lapsevanemad ja noored veetsid ühiselt päeva, mille keskmes oli koostöö ja suhtlemisoskuste lihvimine. Tasuta koolituspäevale pääses kokku 15 õpilast vanuses 10-16 aastat ja iga õpilase üks lapsevanem.

Läbi viidi ka töötuba, kus arutleti, näideldi ja jõuti selgusele, milliseid teadmisi ning oskusi rakendada, et konflikte ennetada ja vajadusel oskuslikult lahendada. Kunstik Ülle Puu eestvedamisel oli akrüüli valamise töötuba. Noorte ja nende vanemate ühistööna valmis 15 omanäolist maali, mis jäävad projektipäeva pikaks ajaks meenutama.

Päev lõppes Valma seikluspargis, kus tuli õpitud teadmisi praktikas rakendada. Kõrgustes seigeldes julgustasid vanemad oma lapsi ja lapsed vanemaid.

Õppepäev lõppes Valma seikluspargis.
Õppepäev lõppes Valma seikluspargis. Foto: Karin Mägi
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles