Haruldaste kaadritega haruldaselt mõjus sari metsavendadest

Margus Haav
, reporter
Copy
Metsavennad 1953. aastal. Haruldaste dokumentaalmaterjalide abil tuuakse sarja «Metsavennad» igas osas vaatajate ette üks metsavendluse ajaloo episood, mis on jutustatud mõne legendaarse metsavenna loo kaudu.
Metsavennad 1953. aastal. Haruldaste dokumentaalmaterjalide abil tuuakse sarja «Metsavennad» igas osas vaatajate ette üks metsavendluse ajaloo episood, mis on jutustatud mõne legendaarse metsavenna loo kaudu. Foto: Rahvusarhiiv

ETV ajalooline dokumentaalsari «Metsavennad» on kirega tehtud erakordselt detailitihe, rabav ja hingepõhjani liigutav lugu.

Küllap teab iga eestlane midagi metsavendadest. Küllap on iga eestlase suguvõsa olnud nendega rohkem või vähem seotud. Minul isiklikult on selgelt meeles vaade mu armsa vanaema maja teiselt korruselt. Aknast puukuuri poole kiigates nägi kohta, kus kunagi asetses koerakuut. Mingil ajal ei olnud see aga niisama kuut, vaid selle alla oli kaevatud punker. Sõjajärgsetel segastel aastatel varjasid seal ennast aeg-ajalt nõukogude võimu eest mu metsavendadest vanaonud, vanaema vennad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles