Rongkäik juhatas linnarahva Kantrekülla. Hansapäevad on avatud

Copy

Ugala juurest teekonda alustanud hansarongkäik sai astuma hakata, kui linnapea koos sõpruslinnade esindajatega kolonni peas kohad sisse võtsid. Rongkäigu ühtse smmureipuse eest hoolitsesid kolonni alguses, keskel ja lõpus lõõtsa tõmmanud karmoškamängijad.

Varasematel hansapäevade avamistel on linnapea kandnud keskajahõngulist hansakostüümi, ent sel korral jäi uhke rüü raekoja kappi. Linnapea põhjendas, et ei jõudnud sõpruslinnade vastuvõtu ja rongkäigu vahel kostüümi vahetama minna ja sellest on kahju, sest vahepeal jäid hansapäevad ära ning ka eelmisel aastal ei õnnestunud kostüümi tuulutada. Kahtluse, et meeri hansakostüüm on vahepeal kitsaks jäänud, lükkas linnapea ümber. «Ehkki COVIDI- aastad on mu kehakaalu viie kilogrammi võrra kasvatanud, on hansakostüüm nii avara lõikega, et kitsaks see ei jää mulle kindlasti,» ütles Timpson

Tõtakal sammul Vaksali tänavalt Köstri ja sealt Vene tänavale pööranud kolonn jõudis kahekümne minutiga Vene tänava rohealale, ning linnapea Madis Timpson kuulutas kolmekümnendad hansapäevad alanuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles