Viljandis põlema süüdatud ja läbipekstud mehe röövimise eest vangi mõistetu sai enne tähtaega priiks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kolm meest ründasid oma ohvrit Viljandi kesklinnas tervisekeskuse taga asunud õunaaias. Läbi pekstud ja põlema süüdatud mehel õnnestus siiski end kustutada ja põgeneda.
Kolm meest ründasid oma ohvrit Viljandi kesklinnas tervisekeskuse taga asunud õunaaias. Läbi pekstud ja põlema süüdatud mehel õnnestus siiski end kustutada ja põgeneda. Foto: HEGE-LEE PAISTE

13. mail vaagis kohus Tartu vangla ja prokuratuuri seisukohti, et vabastada 11 kuud enne karistusaja lõppu vangistusest Ilmar Allas, kes kannab inimese grupiviisilise röövimise eest kolmeaastast vanglakaristust. 2018. aastal Viljandis aset leidnud peksmises, röövimises ja põlema süütamises osalenud Allas vabastatigi vanglast ning ta naasis Viljandisse.

Kohus leidis, et Allase vabastamine vanglakaristuse kandmisest enne tähtaega võimaldab tal tõestada, et ta on minevikus toimepandud tegudest omad järeldused teinud, neist õppinud ning valmis elama seaduskuulekalt. Ennetähtaegset vabastamist toetasid nii Tartu vangla kui ka abiprokurör Meelis Juursoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles