Näitusele jõuavad pastakaga tehtud maalid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Joel Vedru teos "Mälestus".
Joel Vedru teos "Mälestus". Foto: Kondase keskus

4. juunil kell 13 avaneb Kondase keskuses Joel Vedru isikunäitus "Illusioonide maailm", mis on kunstniku esimene isikunäitus ja ühtlasi tema lõpunäitus kõrgemas kunstikoolis Pallas.

Joel Vedru on kunstnik, kes loob toredaid illusoorseid maailmu ning tema vahendid on värvilised pastapliiatsid. Teosed mõjuvad nagu rõõmsad värviplahvatused. Ta kasutab joonistades automatismi stiili, ehk ta ei ole alati teadlik sellest, mis läbi käe ja pastaka koostöö paberile ilmub. Tähendus teostele tekib tagantjärele, mille kunstnik ka teoste saatetekstides lahti seletab.

Joel Vedru kirjutab näituse saatetekstis: "Need tööd siin on joonistatud pastapliiatsitega. Võib küsida, miks? Ma olen arvanud, et suudan kunstis luua midagi uut just niisuguse tehnika abil. Tänapäeval on pastapliiatsijoonistus ja pastapliiatsiga visandamine muidugi juba üsna levinud. See on ka minu õnn. Kes poleks kunagi igavledes või loengut kuulates või mõtteid kogudes või telefoniga rääkides midagi pastakaga paberile sirgeldanud? Kuid mina olen sellest tegevusest püüdnud luua omaette kunsti."

Antud teosed on valminud viimase kahe aasta jooksul ja kunstnik on selliseid teoseid loonud juba üle 10 aasta.

Näitus jääb Kondase keskuse teisel korrusel avatuks kuni 19. juunini. Väljapanekut toetab Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles