Kultuuriakadeemia vilistlaspäeval astuvad üles näitlejad, tantsijad ja muusikud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia
Viljandi kultuuriakadeemia Foto: Maritta Anton

2022. aastal tähistab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kooli asutamise 70. aastapäeva ja kõrgkooli rajamise 30. aastapäeva. 11. juunil toimub Viljandis kultuuriakadeemia vilistlaspäev, kuhu on oodatud kõik akadeemia vilistlased.

Vilistlaspäev algab kell 12, kui kultuuriakadeemia peamajas saab tutvuda tudengite mõtteid kajastavate ruumiinstallatsioonidega. Muu hulgas saab piiluda administraatori pähe, sirvida raamatukogus kosmost ja lasta valgel niidil juhatada end eri paikadesse. Kell 14 hakkab kuraator Lennart Peebu eestvedamisel installatsioonituur. Samal ajal on avatud ka teised õppehooned, kus saab meenutada vanu aegu ja uudistada uusi ruume.

Kell 18 on Ugala teatris kontsertlavastus „KasvaMine“, milles teevad kaasa akadeemia üliõpilased ja õppejõud: näitlejad, tantsijad, muusikud, video- ja valguskujundajad, helitehnikud ning pärandtehnoloogid. Lavale jõuavad hulk õppekavadeülesed uudisteosed.

Juubelietenduse lavastaja ja akadeemia vilistlase Helen Rekkori sõnul avaldub lavastuses kultuuriakadeemia praegune nägu. "Viljandi kooliaega mõtestades iseloomustab seda turbulentset ja kompleksset kogemust märksõna "kasvamine" nii inimese kui loojana," sõnas Rekkor. "Ka kultuuriakadeemia on aja jooksul kasvanud nii pinnalaotuselt kui ka ajatelge mööda. Ühtlasi on sõnas "kasvamine" helisev "kasv" ja "minek" orgaaniliselt punutud kultuuriakadeemia tudengi elulõime."

Õhtu jätkub meeleoluka peoga, kus tantsuks mängib ansambel Legend ja üles astub muusika õppekava üliõpilaste bänd Trad.Kvintessents.

Kultuuriakadeemia vilistlased saavad juubelietenduse ja -peo pileteid soetada Fientast. Töötajatel ja koostööpartneritel palutakse registreeruda e-posti aadressile saadetud ankeediga.

2022. aastal möödub 70 aastat Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia eelkäija Tallinna kultuurharidusala kooli rajamisest ja 30 aastat kultuurialast kõrgharidust pakkuva Viljandi kultuurikolledži asutamisest. Viimati toimus vilistlaspäev 2017. aastal.

Rohkem infot leiab vilistlaspäeva veebilehelt ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles