Susi jäi täna taluõues seisja kaamera ette

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Hunt luusis taluõue lähedal.
Hunt luusis taluõue lähedal. Foto: Erki Sepp

Põhja-Sakala vallas Lõhavere linnamäe naabruses elav muusik ja õpetaja Erki Sepp märkas täna kella 9.30 paiku oma koduões hunti ja püüdis ta pildile.

"Eile Olustverest Suure-Jaani sõites nägin üle tee jooksvat hunti, kes suundus Lembitu linnuse poole. Käisin veel õhtul otsimas, kus susi luusib, kuid tulutult. Täna õues seistes tekkis kummaline tunne, et keegi justkui vaatab, võtsin igaks juhuks kaamera ja seal ta istus, metsa ääres, pilk otse õuele suunatud," märkis ta Facebooki postituses.

Sama postituse alla kirjutas naabruses, Reegoldi külas elav kohalik poliitik Mait Rand, et hunte seal kandis jagub. "Meie tüdrukud tulid nädalapäevad tagasi poest ja nägid samuti hunti naabrite hoovi jalutamas. Ei mingit hirmu ega kiirustamist. Natuke veider on sute julgus juba paar aastat."

Sakalaga rääkides pakkus Erki Sepp, et põllu ääres on kahe pojaga sookured, äkki see hunt passis neid. "Hundist ma ei ole nii ilusat pilti kunagi saanud, neid tavaliselt ikka ei näe väga. See on ühelt poolt uhke vaatepilt, aga teisalt on jama, sest koertele ja teistele koduloomadele on ta suureks ohuks. Kohaliku jahimehe Viljar Türneriga olen kogu aeg suhelnud ja tema sõnutsi on meie kandis paar hunti, ühel pidavat olema raadiosaatja küljes. Natukene nõme, et nad elamistele nii lähedale ronivad," kõneles ta.

Kolm nädalat tagasi oli Erki Sepp oma õuel näinud rebast, kes oli leidnud kitsejala – kits oli tõenäoliselt hundi murtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles