E-kirjaga saabunud maksegraafik viitas kelmusele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
ID-kaardiga seotud paroolid tuleb hoida ainult enda teada või kui need on paberil, siis mõnes kindlas kohas, näiteks lukustatavas sahtlis.
ID-kaardiga seotud paroolid tuleb hoida ainult enda teada või kui need on paberil, siis mõnes kindlas kohas, näiteks lukustatavas sahtlis. Foto: Erakogu

Viljandimaal elavale naisterahvale saabus e-posti aadressile maksegraafik laenupakkujalt. Et naise sõnul ei olnud ta mingit laenu taotlenud, pöördus ta asjaga politseisse, kes alustas kelmusjuhtumi üksikasjade uurimiseks kriminaalmenetlust.

Mai keskel sai 66-aastane naine telefonikõne, milles paluti tema meiliaadressi, mille ka kannatanu ütles. Seejärel saabus talle e-kiri Bondorast koos 5223 euro suuruse laenu maksegraafikuga. Politsei Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Maiken Mardim ütles, et laenulepingu kohaselt oli laen võetud eelmise aasta oktoobris, kuid kannatanu ei olnud enda sõnul laenu taotlenud. Naisterahvas kasutas internetis vajalike toimingute tegemiseks ainult ID-kaarti ja selle koode, mida ta hoiab kodus. Mardim lisas, et kriminaalmenetluse käigus selgitatakse, kes võis tema ID-kaarti kuritarvitada ja kelmuse toime panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles