Aeg on esitada Viljandi aasta õpetaja kandidaate

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mullu valiti Viljandi aasta õpetajaks Jakobsoni kooli inglise keele õpetaja Enna Audova.
Mullu valiti Viljandi aasta õpetajaks Jakobsoni kooli inglise keele õpetaja Enna Audova. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus ootab kuni 30. juunini ettepanekuid, kes võiksid pälvida aasta õpetaja, aasta noore õpetaja, aasta haridusasutuse juhi ning teeneka õpetaja aunimetuse.

Silmapaistvamate haridustöötajate premeerimisega tahetakse tähtsustada õpetaja rolli ning tunnustada neid, kes on välja teeninud õpilaste, lastevanemate, kolleegide, haridusasutuse pidaja ja üldsuse lugupidamise. Samuti neid, kelle töö ja isiklik eeskuju on aidanud oluliselt kaasa noorte isiksuste kujunemisele ning kes on mõjutanud positiivselt Viljandi hariduselu.

Abilinnapea Kristjan Mändmaa sõnul on õpetajate töö nii Viljandis kui terves Eestis mõõtmatult tähtis. "Suuresti just õpetajatest sõltuvad meie tulevaste põlvede ellusuhtumine ning sotsiaalsed ja tööoskused. Nõuab suurt pühendumist, et kõiki neid väga vajalikke teadmisi anda edasi ka neile noortele, kes pole õppimisest just eriti vaimustatud," lausus ta ning märkis, et õpetajatele on raske lisakoorma asetanud järjestikused kriisid. Nii võibki öelda, et õpetajate tunnustamist ei ole kunagi liiga palju.

Tunnustust jagatakse neljas kategoorias ning kandidaate saavad esitada kõik e-keskkonna kaudu. Selleks tuleb täita avaldus ning saata toetuskiri haridusasutuse hoolekogult, pedagoogiliselt kollektiivilt ning õpilasesinduselt, juhul kui see koolis tegutseb.

Haridusasutus ise võib iga aunimetuse kohta esitada ühe kandidaadi, rohkem kui 300 õpilasega haridusasutus tohib esitada kaks kandidaati. Kandidaatide seast valib preemiasaajad välja linnavalitsuse kinnitatud komisjon.

Tunnustuse pälvinutele on ette nähtud 1000-eurone preemia ning nende nimed kantakse Viljandi linna auraamatusse. Preemia saajaid tunnustatakse sügisel, kui on õpetajate päev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles