Viljandlased kohanevad uuenenud tänavapilti jõudnud euroopalike välikohvikutega

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Eile müüs Vilande kohviku pidaja Eve Kalvi (keskel) tänavale tõstetud laual kaasamüügiks stritsleid, kuid edaspidi on soov kohvik suvel klientidele avada.
Eile müüs Vilande kohviku pidaja Eve Kalvi (keskel) tänavale tõstetud laual kaasamüügiks stritsleid, kuid edaspidi on soov kohvik suvel klientidele avada. Foto: Marko Saarm

Viljandi peatänavate remondiga maha pandud kiviparkett annab kohvikutele võimaluse soojal ajal lauad-toolid tänavale tõsta, rajamata selleks eraldi ajutist terrassi. Küll aga napib kohvikuid seal, kuhu on rajatud laiad kõnniteed, mida saaks suveperioodil toitlustusäris kasutada.

Uuendatud Tartu tänav on Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul jalakäijatele eelmisest lahendusest kindlasti parem. «Võrreldes viie aasta taguse ajaga on kohvikuid juurde tulnud, millest meil ei olnud 2016. aastal aimugi.» Ta lisas, et tal on siiski hea meel, et uued kohvikud on leidnud tee Tartu tänavale, hoolimata sellest, et sel poolel, kus nad asuvad, on kõnnitee kitsam.

Üks kohvik, kes plaanib suvel oma istumiskoha Tartu tänava laiemale kõnniteele seada, on Vilande. Selle juhataja Eve Kalvi rääkis, et kuigi toidukoht on pikalt kinni olnud ja ta on valmistanud küpsetisi vaid kaasa ostmiseks, siis suvel on plaanis uksed ikka avada. «Pean plaani, mismoodi üksi hakkama saan, et oma tööd teha ja müüa samal ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles