Täna algas rannahooaeg

Priscilla Õmblus
Copy
1. juunil avati üle Eesti rannahooaeg. Täna lehvib veel rannas punane lipp, aga vetelpäästjad, sealjuures ka neljajalgsed, on valmis hooajaga alustama.
1. juunil avati üle Eesti rannahooaeg. Täna lehvib veel rannas punane lipp, aga vetelpäästjad, sealjuures ka neljajalgsed, on valmis hooajaga alustama. Foto: Elmo Riig

1. juunil algab Eesti randades ametlik rannahooaeg. Sadakond G4S-i rannavalvurit hoiavad rannalistel silma peal 20 supelrannas Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Kuressaares, Valgas, Põlvas, Elvas, Tõrvas ja Viljandis.

"Kõige tähtsam on, et rannakülastajad ei jätaks pere noorimaid liikmeid veekogu ääres omapäi," rõhutas G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemel. Eelmisel suvel päästsid rannavalvurid kiire ja õigeaegse sekkumisega uppumisohust mitu väikest last, kes olid vanemate järelevalveta. "Väikesed lapsed on väga uudishimulikud, kuid ohte nad veel hästi ei taju, mistõttu on lapsevanema juuresolek väga oluline."

Avalikus supelrannas on ujumisala tähistatud poidega. Selles alas on ujumine turvalisem: vesi pole liiga sügav ja ujuja jääb reeglina rannavalvurite vaatevälja. Samuti tähistavad poid ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, mitte veesõidukitele või surfaritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles