Viljandi lasteasutuste söögilauale jõuab sügisel soolane hinnatõus

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Senise 1,30 euro asemel hakkaks koolilõuna hind toitlustaja ettepaneku kohaselt olema 1,60 eurot. Pildil on Viljandi Paalalinna kooli söökla.
Senise 1,30 euro asemel hakkaks koolilõuna hind toitlustaja ettepaneku kohaselt olema 1,60 eurot. Pildil on Viljandi Paalalinna kooli söökla. Foto: Elmo Riig

Viljandis on üle kümne aasta koolides ja lasteaedades süüa pakkunud Baltic Restaurants Estonia. Praegu kehtiva koostöölepingu tingimused on ettevõtte sõnutsi ajale jalgu jäänud. Seega on linnale esitatud palve, et ta hakkaks vahepeal hoogsalt kasvanud kulude valguses laste toidu eest sügisel senisest tunduvalt rohkem maksma.

Baltic Restaurants Estonia on Viljandi linna koolides ja lasteaedades toitlustust pakkunud alates 2011. aastast. 2018. aastal Viljandi linnaga sõlmitud lepingus on kindlaks määratud nii toitlustamise tingimused kui ka ühe toidupäeva hind. Lepingu sõlmimisest alates ehk ligi neli aastat fikseeritud olnud hind ei võimalda enam ettevõttel samal moel edasi tegutseda ja seda on vaja tõsta. Ettevõtte sõnutsi on tõusnud pea kõik kulud alates tooraine hinnast ja lõpetades tööjõukuludega, sest lisaks üleüldisele palgasurvele on näiteks miinimumpalk tõusnud 500 eurolt 654 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles