Andreas Hantson täitis maailmameistrivõistluste normi kullavääriliselt

Priscilla Õmblus
Copy
17-aastane Andreas Hantson võitis Balti võistkondlikel mitmevõistluse meistrivõistlustel kümnevõistluses kuldmedali ning täitis 7084 punktiga ka U-20 vanuseklassi maailmameistrivõistluste normi.
17-aastane Andreas Hantson võitis Balti võistkondlikel mitmevõistluse meistrivõistlustel kümnevõistluses kuldmedali ning täitis 7084 punktiga ka U-20 vanuseklassi maailmameistrivõistluste normi. Foto: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit

Nädalavahetusel Pärnus peetud Balti U-16, U-18, U-20 vanuseklassi võistkondlikel mitmevõistluse meistrivõistlustel võidutses Eesti koondis ning selle liikmed täitsid kaheksa noorte maailmameistrivõistluste normatiivi. Teiste seas õnnestus see U-20 vanuseklassi kümnevõistlusel kulla pälvinud Viljandi valla noormehel Andreas Hantsonil.

Tänavu esimest hooaega U-20 vanuseklassis võistlev Hantson krooniti Pärnu rannastaadionil Balti meistriks 7084 punktiga, mis annab talle võimaluse osaleda 1.–6. augustini Colombias Calis aset leidvatel noorte maailmameistrivõistlustel.

«Ikka väga hea meel on,» lausus Hantsoni pikaaegne treener Ants Kuusik. «See on juba maailmaklassi võistlejate tulemus.»

17-aastane Andreas Hantson läks mullu küll õppima Tallinna Audentese spordigümnaasiumi, kus teda juhendab Tõnu Kaukis, ent ka Ants Kuusik on talle endiselt nõu ja jõuga abiks olnud. Pealegi on ta võistlustel seniajani esindanud Viljandi vastupidavusalade klubi Staier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles