Viljandi vald avab suvel peredele lasteaedade mänguväljakud

Sakala
Copy
Viiratsi lasteaia mänguväljak avatakse Viljandi valla väikestele lastele kasutamiseks 1. juunist ja see jääb avatuks suve lõpuni.
Viiratsi lasteaia mänguväljak avatakse Viljandi valla väikestele lastele kasutamiseks 1. juunist ja see jääb avatuks suve lõpuni. Foto: Marko Saarm

Nii nagu möödunud aastal, tahab Viljandi vallavalitsus selgi suvel pakkuda valla väikeste lastega peredele võimalust veeta vaba aega peale avalike mänguväljakute ka valla kõikide lasteaedade mänguplatsidel. 

Eelmisel aastal võeti see algatus vallavalitsuse teatel väga hästi vastu. Kõikide lasteaedade mänguväljakud leidsid uusi kasutajaid. Samas tuli abivallavanem Irma Väre sõnul ette ka lõhkumist ja väljakute mittesihipärast kasutamist. 

"Et paljusid lasteaedade mänguväljakuid valvavad juba praegu kaamerad, siis ehk jääb seda vähemaks – pahalased saab nende abil ju kiirelt tabada ja vastutusele võtta," avaldas Väre lootust ning lisas: "Lasteaedade mänguväljakud on ehitatud valla maksumaksjate rahaga, nii et pole mõistlik neid hüvesid, mida mänguväljakud pakuvad, võimaldada vaid lasteaias käivatele lastele."   

Enamik lasteaedade mänguväljakuid on avatud aasta läbi. Viiratsi ja Ramsi lasteaia mänguväljak avatakse 1. juunist ja need jäävad lahti suve lõpuni. Kõiki neid väljakuid saab kasutada argipäeviti pärast seda, kui lasteaia tööpäev on lõppenud, ehk alates kella 18-st ning nädalavahetustel ja riigipühadel.

"Lapsevanematele tahan südamele panna seda, et kõik mänguväljakud on mõeldud vaid lastele, kes ei käi veel koolis, ning atraktsioonid on ehitatud just nii vastupidavaks, kui on koolieeliku raskus. See tähendab, et vanemad kui kaheksa-aastased lapsed mänguväljakut kasutada ei tohi," lisas abivallavanem. "Samuti on oluline, et mänguväljakut kasutaks laps koos vanemaga, sest vanem vastutab oma lapse turvalisuse eest ja jälgib, et mänguväljak jääks samasse heakorda, kui see oli sinna saabudes. Kui märkate katkisi atraktsioone või muud ohtlikku, siis palun andke sellest teada lasteaia direktorile."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles