Eva Väljaots: muusika mängib mind

Margus Haav
, reporter
Copy
Sibeliuse akadeemias pärimusmuusika ja väikekandle alal magistriõpingud lõpetanud Eva Väljaots mängib oma esimesel albumil 7–15-keelseid väikekandleid ning veidi ka kandlega sarnast, ent poognaga mängitavat Hiiu kannelt.
Sibeliuse akadeemias pärimusmuusika ja väikekandle alal magistriõpingud lõpetanud Eva Väljaots mängib oma esimesel albumil 7–15-keelseid väikekandleid ning veidi ka kandlega sarnast, ent poognaga mängitavat Hiiu kannelt. Foto: Monika Väliste

«Hundinuiaõis * Bulrush Bloom» on Eva Väljaotsa esimene sooloalbum. Sellel kõlab tema enda loodud muusika, mida ta esitab erinevatel väikekanneldel. Selgub, et selle iidse pilli kõla saab olla rikkalik, ainulaadne ja rahustav.

Albumile nime ja sisu andnud hundinuiaõit peab Väljaots väga inspireerivaks sümboliks. Plaadiga kaasas olevas bukletis on tema joonistatud illustratsioonid hundinuiaõie seiklustest. Animeeritud kujul saab neid näha mõnel tema kontserdil, kus need muusikat saadavad. Järgmine võimalus selleks avaneb Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles