Ligi kahe kuu pikkune aktsioon toob muusikud aida trepile

Sakala
Copy
Pärimusmuusik Kristjan Priks teeb aida trepil proovi peagi algavaks muusikaliseks aktsiooniks.
Pärimusmuusik Kristjan Priks teeb aida trepil proovi peagi algavaks muusikaliseks aktsiooniks. Foto: Annika Vihmann

Eesti pärimusmuusika keskuse aktsioon "Pärimusmuusik aidatrepil" toob 1. juunist 27. juulini muusikud aida trepile: iga päev kell 13 astub aidast välja muusik, tervitab kohaletulnuid ja mängib mõned lood.

"Suvel on Viljandis suur hulk turiste ja peamine koht, kuhu tullakse, on kindlasti lossimäed. Et siin asub ka meie kodu ehk pärimusmuusika ait, tahame muuta külaliste kogemuse veelgi erilisemaks, tervitades neid pärimusmuusikaga," ütles pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa.

Alates 13. juunist on muusikaline tervitus ühtlasi stardiks linnavalitsuse korraldatavatele giidituuridele, mis kestavad 27. juulini ja algavad aida eest. Giidituur nagu pärimusmuusiku tervituski on tasuta.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on "Pärimusmuusik aidatrepil" tore algatus ja sobib Viljandisse nagu valatult. "Kus mujal siis veel lauluga linna saabuvaid külalisi tervitada kui mitte meie kodulinnas!" lausus ta ning lisas: "Veel suurem heameel on mul sellest, et kaks vahvat algatust omavahel põimuvad ja kogukonna giididega ekskursioonid algavad aida eest laulu saatel."  

Aidast välja astuvate muusikute hulgas võib näha verivärskeid nägusid pärimusmuusikas, õppejõude ja tudengeid, aga ka juba tuntud tegijaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles